Muistoissa

Entä jos, Risto Reipas sanoi, eikä katsonut Puhia silmiin,"huomispäivänä emme olisikaan yhdessä?"
"Mitä tarkoittaa että ei yhdessä?" Puh kysyi."Se tarkoittaa että minä olen aina sinun kanssasi, mutta minä en ehkä aina ole täällä"

 

 

Ba´Shaahin al NoushaFarin

" Shaahi "

s 25.2 2011 - 25.6 2018

1 X VSP- Pentu

sukutaulu

KoiraNet

 

Kasvattaja Flo Marko , Itävalta

NoushaFarin

 

 

 

 

8.4 2014 sydänkuuntelu ; ei sivuääniä ell Seppo Lamberg

         8.4 2014 virallinen sydänultraus, terve ell Seppo Lamberg

14.11-12 sydänkuuntelu ; ei sivuääniä ell Taru Kangasniemi

         14.11-12 virallinen sydänultraus, terve ell Taru Kangasniemi

 

 

Shaahin ei pitänyt tulla meille vaan hänellä oli sijoituskoti kun Irene hänet Itävallasta haki. Mutta hän jäi meille n 5 kk ikäisenä ja oli heti hauska poika. Kasvoivat Labanin kanssa kuin veljekset. Kiana otti Shaahin heti omakseen.

 

Shaahi on luonteeltaan aivan ihana avoin iloinen hyppijä, valitettavasti Shaahi loukkasi itsensä pahasti kun kaatui liukkaalla kalliolla ja tela murtui jalasta. Skutnabb korjasi telan mutta jalasta ei tullut enään rasitusta kestävä. Shaahi jäi kotikoiraksi.Shaahin jalka vain paheni eikä mitkään hoidot auttaneet joten oli vaikean päätöksen aika, Kiitos ihanasta yhteisestä ajasta rakas kultapoika,

Hän on S ja T-pentueiden isänä.

 

Kiitos Flo tästä elämämme Salukista !

 

 

Eirecogteil´s Qawai Eurybia

 

" Eda "

s 13.6 2007 - 25.6 2018

sukutaulu

KoiraNet

 

 

Eda syntyi  13.6-07 klo 14.18 ja painoi 485 g. Eda oli "maaoravan" värisitä sisaruksistaan huomattavasti vaaleampi,ja näin erottui joukosta heti.
        R
uokahalua hänellä oli koko pentuajan toisia parempi. Eda kasvoi ja kehittyi kuten muutkin sisarukset ja oli ensimmäisenä oppimassa ja touhuamassa. Eda söi samaa isoille pennuille tarkoitettua ruokaa kuin muutkin sisaruksensa. Kasvoi ja  kehittyi hitaasti sekä tasaisesti, rakasti juoksemista.

 

Neljän kuukauden vanhana Eda kompastui leikkiessään ja satutti jalkansa, ontuminen alkoi. Sitä pidettiin ensin harmittomana mutta kun se jatkui ja jatkui oli pakko kysyä eläinlääkäriltä neuvoa. Oma lääkäri suositteli ortopedia ja niin tilasimme ajan Esa Eskeliselle. Hänen diaknoosinsa oli , kummankin polven kasvuhäriö. Edalle tehtiin leikkaus kumpaankin polveen yhtä aikaa marraskuussa -07 viiden kuukauden iässä. Polvista poistettiin irtopalat ja parannettiin kuoppia. Siitä alkoi pitkä toipuminen ja kuntoutus.
Eda on aina pitänyt vedestä joten fysioterapeutin uima-allas ei ollut kammottava. Hoitoa jatkettiin  isossa altaassa kun kunto antoi myöten.

 

Talvi meni kuntoutuksessa ja keväällä uskallettin ohjeen mukaan päästää Edaa jo pienille pyrähdyksille ilman remmiä, voi sitä onnellista salukia joka nautti. Kunto koheni ja kipulääkitys väheni. Eda joutuu välillä vieläkin ottamaan kipulääkettä jos hän riehuu paljon ulkona, hän nimittäin rakastaa juoksemista.
Polvet ovat kunnossa ja reisissä on hieman lihaksia. Kaunista vetävää askelta ei Edalle enään tule.

 

 

Eda on  kovan onnen tyttö.
Ensimmäinen juoksu tuli suht aikaisin vain 9 kk iässä. Se oli aivan kunnollinen ja kesti sen säädetyn ajan. Seuraava juoksu alkoi marraskuussa-08 ja jatkui ja jatkui. Aika taas eläinlääkäriin, ajattelimme joskos hormoonit vain heittelevät eihän nyt tämän ikäisillä ole yleensä mitään vakavampaa, mutta ultrassa todettiin munasarjoissa tavaraa ja Eda joutui heti seuraavana päivän leikattavaksi. Kohdunpoisto oli hengenpelastus.
Eda on joutunut toiseen suureen leikkaukseen puolentoista vuoden ikäisenä
, toivottavasti se on myöskin viimeinen.

 


Nyt tammikuussa 2009 Eda on onnellinen salukineito joka käy välillä leikkimässä velipojan kanssa ja juoksee koirapuistossa muiden koirien kanssa kilpaa, rakastaa nukkua kainalossa kun katsotaan televisiota. Riehuu ja leikikii leluillaan.

 

2010 Edan toisen polven ristiside oli haurastunut ja mennyt poikki. Emme halunneet enään kiusata Edaa uusilla leikkausilla vaan tyydymme hoitamaan polvea cartrofen kuureilla. Edalta on kaikki vapaana juokseminen kielletty. Muuten Eda voi hyvin ja on iloinen neiti joka rakastaa lunta.

Eda eli pitkän elämä ja nyt oli aika jättää hyvästit kun polvet eivät enään kantaneet.

 

Dervisch Papavero

Fi Mva No Mva

" Dario "

s 28.6 2008-3.1 2018

3 X ROP

4 x VSP

7 x SERT

4 x Varasert

1 x BIS jälk

Koiranet

kasvattaja Dan Grönlund , Ruotsi

Kennel Dervisch

Abu Hakim Gaia

C.I.B,  NO MVA SE MVA EE MVA FI MVA V-05

s 29.5 2000 - 16.9 2014

1 X ROP

4 X VSP

sukutaulu 

KoiraNet

Omistaja

Seppo Reiman

Kasvattaja Maija-Liisa Nikula & Timo Virtanen

 

Gaia tuli meille 5 kk ikäisenä, eräänä sunnuntaina. Huomasin kasvattajalla jääneen pentuja kotiin. Alku oli ihan erinlainen kuin Dalan kanssa. Olimme saaneet todellisen Salukin kotiin.

Gaia oli hoitaasti kehittyvää sorttia ja minä kerkesin lyödä hanskat naulaan näyttelyn suhten, kunnes kasvattaja ilmoitti Gaian 4-vuitiaana uuddestaan näyttelyyn. Neljä näyttelyä niin valionarvo oli saavutettu. Kun oli makuun päästy, niin seuraavaksi vuodeksi suunnitelimme "kesäloma" reissua naapurimaihin. Valioarvot tulivat kummastakin maasta ja saimme yllätykseksi vielä kutsun Norjan Vinner Gallaan. Se olikin hieno kokemus, Vuonna-05 Gaista tuli Kansainvälinen valio. Huippuhetki Voittaja-titteli-05. En kyllä olisi uskonut kivisen alkutaipaleen jälkeen saavani koirasta kahdessa vuodessa Kans ja Pohj muotovaliota. Onneksi kasvattaja oli sitkeä eikä antanut periksi , vaan rohkaisi meitä lähtemään.

Gaia oli laumamme sehoton johtaja.

Gaian pennut olivat kennelimme ensimmäiset salukipennut.

Gaia eli pitkän ja terveen elämän. Kiitos Maija-Liisa tästä ihanasta Ladysta!

Taikatytön Geysir

" Carla "

31.12 2009 - 29.3 2014

3 x SertK

K-SVK mm-12 mm-13

SIC mm-13

1 x varasert

1 X BIS-pentu

2 X ROP-pentu

KoiraNet

Carla oli Darion ja Elfen  tytär joka omasi aivan ihanan luonteen. Carla valloitti jokaisen sylin mihin vain meni. Carla oli mahtava maastojuoksija . Carlan luonne oli avoin reipas ja aina iloinen. Onneski Carla ehti tehdä yhdet pennut josta jäi kotiin Cino.

 

Hakiavan Orion

FIN EST S MVA BALTW-00 FIN KVA-L

" Ossi "

s 7.7 1999 - 28.5 2013

Omistaja

Irene Outinen

Kun halusin lemmikkiä ja pyysin äidiltä liskoa,äitini sanoi ;Ainoa lisko mikä meille voi tulla on mäyräkoira. Sattumoisin ruotsinpyhtäällä oli vielä Ossi-poika vailla omaa kotia, niin haimme pennun kotiin.

Ossista kehittyi koko perhee sylikoira. Ossi oli valloittava ja aina ensimmäisenä " kertomassa " päivän kuulumiset kun tullaan kotiin. Luonne oli mitä ystävällisin ja avoin. Jaksoi leikityttää kaikki laumamme pennut.

Ossi itse näytti meille pitävänsä ketun haukkumisesta , joten kävimme kasvattajan luona kokeissa ja tuloksia tuli. Luonnonluolillakin Ossi toimi ns pysäyttävänä koirana.

Jäljestyshommat aloitettiin kun luolakokeet loppuivat. Silläkin saralla Ossi näytti toimivan vaikka olimmekin huonoja harjoittelemman.

Näyttelykehissä Ossi pärjäsi myöskin niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Ossi oli isänä v Auermoor X-pennuille, Tilken A-pennut ,Apocan M-pennut ,

Taxgemena Y-pentu ,Korpikolon A-pennut ja Taxiaseman K-pentu

KoiraNet

Dervish King of the Mountain

" Gösta "

6.6 2006-12.5 2012

sukutaulu

KoiraNet

6 x VSP-sileä

2 x Sert

1 x varasert

24.10-10 terveet silmät, ei sivuääniä sydämessä ell Sari jalomäki

Ihastuin norjan näyttelyssä sileäkarvaiseen grizzle-urokseen ja kun uuden koiran hankinta tulikin ajankohtaiseksi, mieleeni palasi tuo uros.

Ilokseni Dervish-kenneliin oli suunnitteilla pentue tuolle urokselle. Pitkän odotuksen jälkeen pentulaatikkoon putkahti 7+3 vaaleita kuten emänsä. Valinnassa auttoiva Anetten ja Lotan asiantuntemus ja niin poikajoukosta valikoitui tuo " vuorten kuningas" Haimme pienen saluki-vauvan Tukholmasta joss sulatti meidät välittömästi. Monivuotinen haaveeni oli toteutunut, kiitos Marille kannustuksesta.

Gösta tiesi olevansa erinlainen, pienestä pitäen hän on halunnut kulkea ensimmäisenä. Luonteeltaan avoin, oppivainen ja määrätietoinen. Mutta kun ikävuosia karttui muuttui luonne. Arkuus purkautui toisten koirien puremiseen. Ihmisiä kohtaan mitä ihanin.

Niin jouduimme tekemään vaikean ja raskaan päätöksen.

Gösta sai yhdet pennut Kennel Muázzaz

Abu Hakim Dalam

FIN  EST S RUS N  MVA  NV-05 

" Dala "
  27.3 1997 - 8.7.2008

2 X BIS

3 X ROP

2 X VSP

sukutaulu

 Dala tuli meille 5 kk iässä , sellainen ihana koipeliini. Dala oli aivan mahtava Saluki, oikea laumamme oikeutettu johtaja. Dala sai koirapuistossakin tappelun loppumaan pelkällä olemuksellaan. Dala menestyi näyttelyssä ja maastojuoksujakin kokeiltiin. Dala oppi tosi nopeasti oikomaan oli siis viisas. Dala menehtyi sydämen vajaatoimintaan ja laumaamme jäi suuri aukko.

KoiraNet

 

Dagges Tor

" Järre"

s 14.3 1996 -2006

KoiraNet

Järrestä jouduimme luopumaan luonteen vuoksi. Ei sopeutunut lapsiperheeseen. Sai ihanan kodin omakotitalosta jossa sai viettää hyvän elämän.

Dagges Vidar

" Vidar Enqvist"

s 16.2 1994 - 16.10 1994

KoiraNet

Silloinen penikkatautiepidemia  vei tämän ihanan enkelikoiran aivan liian varhain.

Tuulikairan Robertta

s 17.6 1990

ruskea päistärikkö

KoiraNet

4 X ROP

1 X VSP'

1 X CACIB

4 X SERT

Kaer AVO 2

Jouduin luopumaan Bertasta kaupunkiin muuton vuoksi. Bertta ei sopeutunut kun ei päässyt enään metsälle. Ilkan luona Bertta pääsi metsälle ja sai hyvän kodin.

Cameli Agapornis

FIN MVA

"Nisa"

s 19.2 1984

KoiraNet

Jackpot Rumelia

"Rumsku"

s 18.8 1982

KoiraNet

Gitty

" Kiti"

s 4.9 1981 - 83

KoiraNet

mahalaukun kiertymä vei Kitin liian nuorena vain 18 kk iässä.